Verrassend Dordrecht

Dordrecht: tussen stad en water
Dordrecht, Hollands oudste stad ligt op een eiland, omsloten door rivieren. Logisch dat waterbussen zorgen voor het vervoer over water. Rotterdam en de andere Drechtsteden zijn hierdoor makkelijk bereikbaar. De waterbus heeft ook een eigen halte gekregen op Stadswerven. Bus- en treinverbindingen zorgen voor het overige openbaar vervoer. Het omliggende wegennet met N3, A16 en A15 zorgt voor een prima aansluiting.

De stad die elke dag weer verrast
Misschien is Dordrecht weleens een beetje te bescheiden. Want waar vind u de langste winkelstraat van Nederland, de Voorstraat met z’n eindeloze rij aan winkels en winkeltjes? Waar vind u de grootste kerstmarkt van Nederland? En waar struikelt u bijna over de (duizend) monumenten, met een binnenstad waar u een reis van vijf eeuwen terug in de tijd maakt? Precies, in Dordt.

Alles wat u graag in de buurt heeft
Met z’n 120 duizend inwoners heeft Dordrecht ook een plezierig inwoneraantal. Groot genoeg om al die voorzieningen te hebben die u liever in de buurt heeft: winkels, uitgaansmogelijkheden, scholen, medische faciliteiten, verenigingen en nog veel meer. En tegelijkertijd klein genoeg om rond te dwalen zonder te verdwalen.