28 september 2023
Geplaatst door TeamStadswerven

Echt op zoek waren ze niet eens. Ook al was hun huidige geschakelde woning aan de zuidkant van de stad wel wat aan de grote kant, voor met z’n tweetjes. ‘Maar als zo’n kans voorbij komt, dan kun je er maar beter gebruik van maken’, lacht Pleunie de Lint. Die kans betreft een prachtig appartement in het project Het Wantij, onderdeel van de nieuwbouwlocatie Stadswerven. Pleunie en echtgenoot Sybe kijken straks uit op het Drierivierenpunt. Want, vult Sybe aan: ‘We gingen voor goud, we wilden niet voor minder!’

Al 23 jaar woont het echtpaar in hun huidige woning. ‘We wonen er heel fijn. Zeg maar gerust riant, want we wonen er met z’n tweetjes’, zegt Sybe. En toch waren de twee geen actieve zoekers op de woningmarkt. Sybe: ‘Nee. Maar we vinden het gewoon leuk om weer eens te verhuizen. Het is toch weer een nieuwe stap in je leven. En we zijn allebei gek op Dordrecht. We houden van de stad. Dordrecht is een geweldige stad. We zijn er actief op heel veel fronten. We doen veel vrijwilligerswerk. Dan hebben we vaak vergaderingen in de binnenstad. Het is dan fijn om dichtbij te wonen. Ook om zomaar eens een terrasje te kunnen pakken. Of om ’s avonds naar de bioscoop te wandelen.’

Gelijkvloers wonen

Zowel Sybe (69) als Pleunie (67) hebben er de leeftijd voor. En daarom kwam het onderwerp ‘appartement’ al weleens voorzichtig ter sprake. Pleunie: ‘We waren zelfs al een keer in gesprek geraakt met de makelaar. Gewoon om te kijken wat de mogelijkheden waren om gelijkvloers te gaan wonen op een leuke plek in de stad. Project Het Wantij was al enige tijd in voor- bereiding maar kwam voor ons op het juiste moment in verkoop. En we waren heel gelukkig dat we het appartement konden krijgen dat we ook graag wilden hebben.

Fantastisch uitzicht

Want hun appartement mag er zijn. Drie kamers, een oppervlakte van maar liefst 129 vierkante meter en een fantastisch uitzicht, weet Sybe al. ‘We kijken uit op de Prins Clausbrug en het Drierivierenpunt. Het is echt een prachtige plek, we zijn er heel blij mee.’ Pleunie: ‘Ja, je moet je er even een voorstelling van maken hoe het is om van een huis met een tuin naar een appartement te gaan. Maar de locatie heeft wel doorslag gegeven. En je komt nu in een fase dat je denkt: hier moeten we gewoon gebruik van maken. Zo vaak komen deze mogelijkheden niet voorbij.’ Sybe: ‘We willen ook zelf graag de regie houden. We zijn nu allebei nog gezond en fit. Maar we willen niet in de situatie komen dat we straks móeten verhuizen. Het is nu een prachtig moment om ons huis te koop te zetten.’

‘Het wordt ontspullen’

En met 129 vierkante meter wordt ook hun nieuwe onderkomen riant. Sybe: ‘We krijgen er een woonkamer van 60 vierkante meter. Onze woonkamer is nu 70, dus dat is niet veel groter.’ En Pleunie: ‘Maar ons huis is eerlijk gezegd nu wel ontzettend groot. Het zal wel ontspullen worden. De piano gaat alvast de deur uit.’ En lachend: ‘En we hebben alvast geoefend met wat ruimte inleveren. We zijn zes weken met de caravan naar Italië geweest!’

Dingen de we leuk vinden

Nog even geduld, en dan belooft het genieten te worden op een markant punt in de stad. Een punt dat de twee - Sybe voorop - maar al te goed kennen. ‘Ik ben stadsgids. Dan kan het niet anders dan dat je trots bent op de stad. We genieten echt in Dordrecht, met de festivals in de stad en met alle reuring. Er gebeuren hier allemaal dingen die wij leuk vinden.’ Pleunie: ‘Ik kom oorspronkelijk uit Strijen. Maar ik woon hier al sinds mijn 25ste. Ik mag dan niet geborden zijn in de stad, ik voel me wel Dordtse. Vooral die historische binnenstad vind ik heel mooi, samen met het culturele leven. Ja, ook ik ben heel geïnteresseerd in de historie van de stad. En het is ook de locatie hè. Je hebt in Dordt heel veel water en groen om je heen. Je zit vlakbij de Biesbosch, dat heeft ook z’n charme.’


11 redenen om net als Pleunie en Sybe aan verhuizen te denken

 • Het comfort van alles nieuw en gelijkvloers;
 • Comfortabele vloerverwarming;
 • Kiezen uit appartementen met 3 of 4 kamers, van 88 tot zelfs 130 m2;
 • Een prettig balkon met uitzicht op Dordt en het Wantij;
 • Groene beschutte binnentuin, exclusief voor bewoners;
 • Het gemak van overdekt en veilig parkeren;
 • Wonen met energielabel A++, en daarmee lagere energielasten;
 • Inclusief keuken en sanitair;
 • Op loop- en fietsafstand van het (historische) centrum;
 • Goed bereikbaar, vlakbij de N3 die onder meer naar de A16 leidt;
 • De eventuele overwaarde van uw huidige woning te gelde maken;
 • Dus geld en tijd over om (nog) meer leuke dingen te doen.